Kundporträtt

De hjälper studenter att starta eget Möt Drivhuset vid Högskolanväst

19:e februari, 2020

Kit är verksamhetsledare på Drivhuset vid Högskolan väst och vi har fått äran att göra en intervju tillsammans med henne. Kit har delat med sig av hur deras verksamhet hjälper studenter att starta eget, varför de valde Telness samt tips på hur man effektiviserar arbetsdagen.

Vill du berätta mer om vad du gör på jobbet och vilka Drivhuset är? 😊

Vi hjälper studenter att förverkliga sina drömmar! Drivhuset är en icke vinst-drivande stiftelse med syfte att hjälpa studenter som vill starta eget företag eller som vill ha hjälp på vägen i sin karriär. Vårt uppdrag är att främja entreprenörskap och intraprenörskap. Hos oss kan man få gratis rådgivningar, gå vår Starta Eget-utbildning, kopplas ihop med vårt nätverk och mycket mer. Vi finns både i Sverige, Norge och Finland – med 13 kontor i Sverige.

Jag är verksamhetsledare och ser till att vi har den finansiering och de partnerskap vi behöver för att kunna fortsätta verka kostnadsfritt för våra studenter, lägger upp planering för verksamhetsåret, har kontakten gentemot vår styrelse, är löneansvarig etc. Eftersom vi är en så liten verksamhet blir man lite en allt-i-allo som verksamhetsledare! Det blir liksom aldrig tråkigt!

Spännande! Hur kommer det sig att ni valde att byta till Telness och vad är er upplevelse hittills?

Vi hörde från våra kollegor i Malmö att de var supernöjda med Telness och med tanke på att det inte är någon bindningstid valde vi att hoppa på det erbjudandet. Vår upplevelse hittills är att ni är mycket trevliga och att det är billigt och flexibelt.
Kit, verksamhetsledare på Drivhuset

Vad skulle du säga är skillnaden med Telness jämfört med er tidigare leverantör?

I vår verksamhet är det viktigt med flexibilitet. Vi har olika behov vid olika årstider och behöver ibland ta in personal för kortare perioder, då är det super att det är så enkelt med Telness!

Och till sist, vad är ditt bästa tips för en effektiv arbetsdag?

Mitt bästa tips är att ha roligt på jobbet! Ha en bra struktur och ordning omkring dig men våga ta tid till att snacka av er och vara lite personliga, inte så “strictly business”. Då kommer effektiviteten av sig själv när man sedan sätter fart!

Stort tack till Drivhuset vid Högskolan väst för en härlig intervju och för att vi fått höra mer om hur ni hjälper studenter med företagande. Vi vill också återigen passa på att hälsa er varmt välkomna till Telness. Vi älskar att ha er som kunder!